18 Eylül 2011 Pazar

Eylül ayında bir pisi

Sonbaharda kedi olmak. İşte sonbaharın kendine has ruhunda bir kedi sevimliliğini barındırır. Ağaçtan düşen her bir yaprağın, havada oluşan o kendine has eylül kokusunu hissettirir.
Türlü renklerle bezeli yaprakların arasında uzanan bir pati sonbaharın kendine has devinimine apayrı bir hoşluk katar. Ayrıntılarda bir olmanın güzelliğini teninde duyumsamak gibidir... Bir eylül gününde yaprakların arasında keyifle oynayan bir kediyi seyretmek gibisi yoktur. Uysal ve mağrur bir bakışla dünyayı algılamaktadır kendi algı sınırlarında.... Zamansız olan her şeyde bizi bekleyen korkuların aksine bir dinginlik gözlenir bir anlık bakışında. Pisi bakar, patisini sallar, mırıldar...





Sonbahar bir mevsime aitse eylül ayı da kendi içinde bir mevsime aittir. Kedilerse kendi kendilerine.. Pisicanların parklarda yapraklara gömülüp gelen geçene  bakışı ise seyretmeye değerdir. Huzurlu. Kalamış Parkında bir ikindi vakti yaprakların arasından size bakan pisi eylül ayının gelişini anlatır size. Mırr mırr mırr ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder